Gerechten
Gazpacho
Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een koude soep van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, maar in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden. Gazpacho stilt de honger, lest de...
Crema catalana
Crema catalana ook bekend als "crema de Sant Josep" (room van de Heilige Josef) is een karakteristiek nagerecht uit de Spaanse regio Ctalonië op basis van custard. Het behoort tot de hoogtepunten van de Catalaanse keuken.
De precieze oorsprong van het toetje is onbekend. Crema...
Sarsuela
Sarsuela is een Catalaans gerecht waarin verschillende soorten vis even als schaal en schelpdieren worden verwerkt. Men stooft de vis in een mengsel van uien, knoflook, paprika en olijfolie. Andere ingrediënten zijn tomaten, rauwe ham en amandelmeel. Het gerecht wordt uiteindelijk gekruid met...
Paella
Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en tegenwoordig typisch Spaans gerecht en bevat, afhankelijk van de regio, als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomatenbasis (tomato frito), garrafo (speciaal soort witte bonen uit...
Churros (gefrituurde deegstengels)
Churros is een snack dat gemaakt is van tarwedeeg. Het word gefrituurd en je hebt twee soorten churros namelijk dik en lange (porra) en de andere is dun en soms geknoopt. Het is lekker om deze te serveren met chocoladepasta of poedersuiker. Churros zijn in andere landen ook heel...
Serranoham gevuld met roomkaas
Serranoham is een rauwe ham, oorspronkelijk afkomstig uit de Spaanse bergen. Tegenwoordig wordt hij gemaakt van een speciaal gefokt Spaans varkens ras.
Oorspronkelijk is de serranoham afkomstig uit de bergachtige regio Andalusië. Daar werd de gezouten ham gedroogd in de berglucht. (Vandaar de...
Albondigas
Albondigas zijn spaanse pittige gehaktballetjes. Over het algemeen gebruiken ze gemengd gehakt, rode pepers en veel paprika poeder. Er zijn verschillende manieren om de albondigas te bereiden. U kunt het naar uw eigen smaak maken. Albongias is letterlijk vertaald: gehakt.